Meghívó / Invitation
A rendezvény helyszíne
ALMAVIRÁG Étterem és Rendezvényház
A rendezvény délelőtt 9:45-kor kezdődik és előreláthatólag (a résztvevői igényekhez igazodóan) délután 15:45-ig tart.
Venue:
ALMAVIRÁG Restaurant and Event Center
The event will start at 9:45 a.m. and is expected to last until 3:45 p.m. (depending on participant needs).

Az ALFÖLDI SERTÉS Értékesítő és Beszerző MEZŐGAZDASÁGI SZÖVETKEZET ezúton meghívja ÖNT a 2025.09.24-én szerdán
hagyományteremtő céllal – megrendezésre kerülő SZAKMAI NAPJÁRA.
The ALFÖLDI SERTÉS Sales and Procurement AGRICULTURAL COOPERATIVE hereby invites YOU to its PROFESSIONAL DAY, which will be held on Wednesday, September 24, 2025, with the aim of creating a tradition.

Közösen könnyebb, együtt messzebbre jutunk
A résztvevők számára világossá vált, hogy a szövetkezeti tagság nem csupán gazdasági előnyt jelent, hanem valódi biztonságot, háttértámogatást és szakmai közösséget. Az Alföldi Sertés Szövetkezethez való tartozás így nemcsak a mindennapi működést teszi kiszámíthatóbbá, hanem hosszú távon is biztos alapot ad a fejlődéshez.
Az Alföldi Sertés Értékesítő és Beszerző Mezőgazdasági Szövetkezet 2003-ban azzal a céllal jött létre, hogy tagjai a megtermelt sertésállományt közösen, szabályozott módon, nagyobb hatékonysággal értékesítsék. Ma komoly szakmai háttér biztosítja a növekvő tagság stabil piaci részvételét, szakmai támogatást nyújtva a beszerzésben és a járványügyi helyzetek kezelésében is. Kiemelt figyelmet fordítanak a termelői igényekre, és innovatív eszközökkel, közös kommunikációval erősítik az együttműködés hatékonyságát.
A szövetkezet ma a legnagyobb élősertés-értékesítő Magyarországon, amely teljes transzparencia mellett biztosítja tagjai számára az értékesítést. Átvállalja az adminisztrációs terheket, kiszámítható fizetési ütemezést és kedvező banki kondíciókat kínál, valamint a vevőkövetelések biztosításával segíti a pénzügyi stabilitást. Céljuk, hogy a járványok és gazdasági nehézségek ellenére a régió legnagyobb sertésszövetkezetévé váljanak.
E küldetés jegyében 2024-ben rendezték meg az I. Alföldi Sertés Szakmai Napot, amelyet idén szeptemberben a második követett. Smied Csaba, a szövetkezet cégvezetője bevezető köszöntőjében röviden bemutatta a szövetkezetet és annak céljait és megvilágította miért fontos az ilyen és hasonló rendezvény. Dr Ábrahám Tibor kereskedelmi igazgató az előadók meghívása és külföldi előadói tartalmak jelenlévők számára való fordítása során folyamatosan rávilágított azok szövetkezésben rejlő előnyeire és szoros összefüggésére.
A program a teljes értékláncot lefedve kínált tudást és nemzetközi kitekintést. Bálint Katalin (Eurocontroll Hungary) a vágósertés-minősítés piaci és tenyészcélbeli szerepét ismertette, míg Matteo Camerra és Davide Ferronato (FILMCUTTER SPA & PROBIOS) az Omeoterm technológiát mutatták be, amely energiahatékony megoldást kínál a malacok fűtésére. Dr. Búza László (Topigs Norsvin) a TN-genetika előnyeiről beszélt, Marius Stefan (RAP Steel Production) pedig biogáz- és élelmiszeripari fejlesztési megoldásokat ismertetett.
A délutáni blokkban dr. Túri Lajos (Patent Co Concept) a „kukorica nélküli sertéstakarmányozás” koncepcióját, Vihren Dimitrov (Goliamo Vranovo) a kelet-balkáni sertésfajta történetét, dr. Daniel Berghaus (H. Wilhelm Schaumann) toxinkockázati időszakokra ajánlott stratégiákat, míg dr. Albert Mihály (Ceva-Phylaxia) a vágóhídi vizsgálatok telepi hasznosságát mutatta be.
A szakmai nap nemcsak az ismeretbővítést szolgálta, hanem fórumként is működött, ahol termelők, feldolgozók és partnerek közösen gondolkodhattak az ágazat jövőjéről. A rendezvény hangulata egyszerre volt szakmailag inspiráló és közösségformáló, hiszen a szakmai diskurzus mellett erősítette a személyes kapcsolódásokat is.
PROGRAM(OK) / PROGRAMS:
KÖSZÖNTŐ ÉS BEVEZETŐ / WELCOME AND INTRODUCTION
- „A vágósertés minősítés szerepe a piaci értékben és a tenyésztési célokban” /EUROCONTROLL HUNGARY Minősítő és Minőségvizsgáló Kft./
„The role of slaughter pig classification in market value and breeding objectives”
Előadó/Speaker: Bálint Katalin, ügyvezető
Kezdés/Start: 10:00 (időtartam/available time: 30 perc/min) - „Omeoterm, egy innovatív rendszer a malacok fűtésére és revitalizálására kevesebb energiával” /FILMCUTTER SPA és partnere a PROBIOS/
„Omeoterm, an innovative system for heating and revitalizing piglets with less energy”
Előadó/Speaker: Matteo Camerra COO Heating divison és Mr. Davide Ferronato (a partner cégtől)
Kezdés/Start: 10:30 (időtartam/available time: 30 perc/min)
9:45
- „A vágósertés minősítés szerepe a piaci értékben és a tenyésztési célokban” /EUROCONTROLL HUNGARY Minősítő és Minőségvizsgáló Kft./
KÁVÉSZÜNET / COFFEE BREAK
(időtartam/available time: 15 perc/min)- „Ügyfeleink ezért választották a TN-genetika koca és kan vonalait” /Topigs Norsvin Közép-Európa Kft./
„This is why our clients have chosen the TN Genetics sow and boar lines.”
Előadó/Speaker: dr Búza László, kereskedelmi igazgató
Kezdés/Start: 11:15 (időtartam/available time: 30 perc/min) - „Mérnöki megoldások az Ön vállalkozásának fejlődéséhez a segítségünkkel” – Biogáz és élelmiszeripari berendezések /RAP Steel Production/„Engineering solutions for Your Business. Toegether” Biogas and food industry equipment”
Előadó/Speaker: Marius Stefan, értékesítési igazgató
Kezdés/Start: 11:45 (időtartam/available time: 30 perc/min) - “Sertések takarmányozása kukorica nélkül”/ “Feeding pigs without corn” /Patent Co Concept/
Előadó/Speaker: dr.Túri Lajos, állattakarmányozási szakértő
Kezdés/Start: 12:15 (időtartam/available time: 30 perc/min)
11:00
- „Ügyfeleink ezért választották a TN-genetika koca és kan vonalait” /Topigs Norsvin Közép-Európa Kft./
EBÉD / LUNCH
(időtartam/available time: 60 perc/min)- „Európa egyik legrégebbi sertésfajtájának története: A kelet-balkáni sertés” /Goliamo Vranovo Inv./
“History making based on one of the oldest pigs in Europe: East Balkan Swine”
Előadó/Speaker: Vihren Dimitrov
Kezdés/Start: 13:45 (időtartam/available time: 30 perc/min) - „Hatékony takarmányozási stratégia a magas toxinkockázatú időszakokban” /H. Wilhelm Schaumann Állattakarmányozási Kft./
„Effective feeding strategy during periods of high toxin risk”
Előadó/Speaker: Dr. Daniel Berghaus
Kezdés/Start: 14:15 (időtartam/available time: 30 perc/min) - „A vágóhidi vizsgálatok jelentősége a sertéstelep hatékonyabb működtetésében” / Ceva-Phylaxia Co. Ltd./
„The importance of slaughterhouse inspections in the efficient operation of pig farms”
Előadó/Speaker: dr. Albert Mihály, állategészségügyi szolgáltatások nemzetközi menedzsere
Kezdés/Start: 14:45 (időtartam/available time: 30 perc/min) - Az ALFÖLDI Sertés Értékesítő és Beszerző Mezőgazdasági Szövetkezeti működése és a tagság előnyei, továbbá a bel-, illetve külkereskedelem kihívásai
„The operation of the ALFÖLDI Pig Sales and Procurement Agricultural Cooperative, the benefits of membership, and the challenges of domestic and foreign trade”
Előadó/Speaker: Smied Csaba, cégvezető és dr. Ábrahám Tibor, kereskedelmi igazgató
Kezdés/Start: 15:15 (időtartam/available time: 10 perc/min)
12:45
- „Európa egyik legrégebbi sertésfajtájának története: A kelet-balkáni sertés” /Goliamo Vranovo Inv./
KÖTETLEN BESZÉLGETÉS / WE PROVIDE AN OPPORTUNITY FOR INFORMAL CONVERSATION
15:25
Megjelenésére feltétlenül számítunk! / We are looking forward to meeting you!
Alföldi Sertés Szövetkezet a hazai sertéstartók szolgálatában.
Részvételi szándékát a helyszín férőhelyeinek komfortos kialakítása és az étkezés résztvevők számához igazítása érdekében legkésőbb 2025.09. 09- ig legyen szíves jelezni a titkarsag@alfoldisertes.hu e-mail címen. Amennyiben az átlagtól eltérő étkezést igényel (glutén-, laktóz-, tejfehérjementes ételek), kérjük, visszajelzésében azt is tüntesse fel!
Please indicate your intention to participate by September 9, 2025, at the latest, at titkarsag@alfoldisertes.hu, so that we can ensure comfortable seating arrangements and adjust the number of meals accordingly. If you require a special diet (gluten-free, lactose-free, dairy-free meals), please indicate this in your response.
Nádudvar, 2025. szeptember 01.
Tisztelettel / With best wishes:
Smied Csaba
Cégvezető/CEO








